ANSVAR - MILJØ - BÆREKRAFT

Redgjørelse for åpenhetsloven

Outdoor ble etablert i januar 2004 og, til tross for at vi representerer Patagonia, Scarpa og Smartwool – tre svært sterke, globale merkevarer – har vi hele tiden sett på våre ansatte som vår viktigste ressurs. Vi er ti ansatte som holder til i naturvennlige områder ved Semsvannet i Asker. Her har vi tilgang til stier for turer, løpeturer og sykling og skiløypene starter i umiddelbar nærhet av våre lokaler. Vår beliggenhet samsvarer godt med våre merkevarer og våre interesser. Vi elsker å være ute i naturen, sommer som vinter, og Høgås, Bergsåsen, Hovdehytta og Solli Gård er kjente destinasjoner for både våre leverandører og flere av våre kunder. Frihet til å disponere egen arbeidsdag og fleksibilitet i forhold til egne behov, ønsker, drømmer og mål er goder alle ansatte i Outdoor benytter seg av.

 

I så stor grad som mulig benytter vi lokale tilbud. Dette gjelder på alt fra overnatting og mat til turer og reparasjoner. For å forlenge et produkts levetid, er vi opptatt av å reparere så mye som mulig, enten hos oss i Outdoor, hos vår lokale skomaker i Asker eller hos en Gore-Tex®-sertifisert reparatør som Sømhuset på Hosle. Vi oppfordrer også til lokale løsninger der hvor våre kunder holder til slik at vi skal unngå unødige fraktkostnader og ekstra tidsbruk. Opplæring og tilgang på reservedeler er her vesentlige faktorer. Vi gjenbruker papp og emballasje i svært stor grad og vi har fått alle leietakere på Sem Bruk med på en kildesorteringsordning.

 

Vi i Outdoor ønsker å representere kvalitet og godt håndtverk. Vi er opptatt av kompetanse og av å «utdanne» oss selv. Vi deltar på kurs og klimafestival (Varmere Våtere Villere i Bergen) og vi er ydmyke for at vi ikke vet alt eller har alle svarene. Vi gjør imidlertid så godt vi kan og vi søker rettferdige og fornuftige løsninger når utfordringer oppstår. Vi er heldige som representerer tre meget sterke merkevarer som alle ligger langt fremme i forhold til miljø, bærekraft og Fair Trade®. Patagonia er ansett av mange som et forbilde og leder i stor grad an i utviklingen mot et mer bærekraftig samfunn gjennom hver dag å praktisere det de anser som sin viktigste oppgave; We are in business to save our home planet.

 

Vi har halvårlige møter med våre leverandører hvor vi blir oppdatert om status i forhold til "social responsibility", materialvalg, resirkulering, gjenbruk og Fair Trade®/produksjon. Vi opplever svært stor grad av åpenhet og ærlighet om prosesser og utfordringer og våre innspill/spørsmål blir definitivt hensyntatt. FNs bærekraftsmål er sentrale måleparametere for våre leverandører.

 

Har du spørsmål om hvordan vi håndterer ansvar, miljø og bærekraft, klikk her.